De docent

Guido Lap

“Muziek heeft al op jonge leeftijd een bijzondere plek in mijn hart veroverd. Als pasgeborene luisterde ik, al zingend in de wieg, naar de klanken van het spel van mijn vader. Raimond Lap is zijn naam, componist en pianist, vooral bekend om zijn muziek voor zwangere vrouwen en baby’s. Hij heeft mij een basis voor het leven meegegeven.

Op de middelbare school volgde ik de opleiding “Specialisatie Muziek” aan het Sint-Joriscollege. In die jaren genoot ik van ruim 5 jaar zangles en 2 jaar gitaarles waarnaast ik thuis piano- en compositieles kreeg. Ik schreef mijn eigen nummers en trad op als pianist en singer-songwriter.

Vanaf mijn 18e besloot ik me compleet te focussen op mijn pianospel. Samen met Elena Livsjits, lerares en concertpianiste, bereidde ik me destijds voor op mijn auditie voor het conservatorium. Na 1,5 jaar werd ik aangenomen in Rotterdam (Codarts) en studeerde een jaar lang aan de kunstvakopleiding voor klassieke muziek. Daar ontdekte ik al gauw dat mijn studiedoelen op pianistisch vlak meer overeenkwamen met die van Elena. Ik besloot te stoppen en mijn lessen bij haar te hervatten. Dat was ook het moment waarop ik inzag me verder te willen ontwikkelen op het gebied van componeren, improviseren, zingen, lesgeven en optreden.

Dus dat ben ik gaan doen. Sinds januari 2015 geef ik pianoles en in 2017 kwamen daar songwriting- en compositieles bij. In 2018 gaf ik mijn eerste eigen nummer uit (te beluisteren via Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, YouTube etc.) onder de naam Chantal Maxime. En in 2019 volgde mijn eerste piano album. Later volgde een zang album en een tweede piano album.

Met veel liefde wens ik de kennis die ik heb meegekregen door te geven aan mijn leerlingen. Ik leer hen aandachtig te luisteren naar klank, het uitdrukken van emotie en technische vaardigheden.”