Nieuw schooljaar en persoonlijk nieuws

Beste leerlingen, ouders en bezoekers van de website,

Het nieuwe schooljaar staat op het punt te beginnen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie en dat jullie een mooie zomer achter de rug hebben. Ik kan niet wachten om er samen met jullie weer een inspirerend, leerzaam en waardevol jaar van te maken.

Ik wil graag iets belangrijks met jullie delen. In de afgelopen 1,5 jaar ben ik tot het besef gekomen dat ik transgender ben; ik identificeer me meer als man dan als vrouw. Ik heb de wens in transitie te gaan en sta hiervoor op de wachtlijst. De wachttijden zijn lang, meer dan twee jaar, dus fysiek zal er in de komende tijd niets aan mij veranderen. Toch kies ik ervoor nu al open te zijn over dit proces omdat ik het belangrijk vind dat iedereen die bij Lapiano komt volledig zichzelf kan zijn. Voel je ook zo vrij om vragen te stellen aan me. En mocht het zo zijn dat je zelf twijfels hebt over je genderidentiteit, aarzel dan niet om me aan te spreken of me een bericht te sturen. Ik ben er voor jullie.

Met een liefdevolle partner, fijne vrienden, een familie die me steunt en natuurlijk leerlingen en werk waar ik dol op ben, voel ik me een ontzettend gelukkig mens. Ik kon al bijna volledig mezelf zijn, maar er miste nog een laatste stuk. Weet dus dat ik precies dezelfde persoon ben als voorheen, alleen door meer van mezelf te begrijpen ben ik een wat vrolijkere en ontspannen versie van mezelf. In de toekomst zal mijn uiterlijk geleidelijk beter gaan passen bij hoe ik me vanbinnen voel.

Mijn jongensnaam is Guido. Deze naam gebruik ik sinds een paar weken met familie en vrienden. Ik ervaar dat als heel fijn. Op mijn website en op diverse andere plekken vinden jullie voorlopig nog regelmatig de naam Chantal, en dat is oké. Geleidelijk aan zal ik dingen aan gaan passen. Ik neem hier mijn tijd voor.

Ontzettend bedankt voor het lezen,

We gaan er een mooi jaar van maken samen!

Liefs en zonnige groetjes,

Guido (Chantal)